تهیه اظهارنامه مالیاتی در سال 1403 | حساب 360

تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی - حساب 360


نحوه تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۳ | حساب ۳۶۰

یکی از دغدغه های بسیاری از صاحبان کسب و کار محاسبه و پرداخت امور مالیاتی می باشد. طبق قوانین کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که فعالیت اقتصادی دارند موظف هستند تا مالیات پرداخت کنند و بایستی اظهارنامه مالیاتی را خود را در طی هر سال به اداره امور مالیاتی کشور ارسال نمایند.
این اظهارنامه یک سیستم برای ارائه محاسبات مالی است که شامل درآمد، هزینه ها، معافیت ها و استهلاک ها می شود و به صورت الکترونیکی ارسال می گردد. نحوه ثبت نام و تنظیم اظهارنامه مالیاتی شامل چندین مراحل است که مودیان مالیاتی لازم است تا با آن آشنا شوند.
از همین رو در صورتی که شما هم در خصوص نحوه تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۳ اطلاعی ندارید با مطالعه این مطلب می توانید اطلاعات لازم را کسب نمائید.

لطفاً در ادامه جهت بهره مندی از مطالب پیش رو با ما همراه باشید.

اظهارنامه مالیاتی چیست؟

اظهارنامه مالیاتی گزارشی از درآمد و هزینه های شرکت و افراد حقیقی است که به صورت سند رسمی به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می شود.
در این اظهارنامه کلیه رویدادهای مالی با مدارک قانونی درج می شود. هر شخص حقیقی و حقوقی که فعالیت اقتصادی دارد و از طریق آن در حال کسب درآمد است بایستی در طی هر سال اظهارنامه مالیاتی خود را به صورت اینترنتی به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کند.

زمان ارسال اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی بایستی در مهلت قانونی تعیین شده ارسال شود. به طور کلی مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی تا ۳۱ خرداد ماه هر سال است. لذا برای اشخاص حقوقی ارسال اظهارنامه مالیاتی تا پایان تیر ماه انجام می گیرد.
در صورتی که ارسال اظهارنامه مالیاتی با تأخیر همراه باشد شخص مودی متهم به جرم مالیاتی خواهد شد و مستلزم به پرداخت جریمه تا ۳۰ درصد مبلغ مالیات پرداخت نشده می باشد.
لذا مودیان مالیاتی می توانند حداکثر تا یک ماه پس از تاریخ ارائه اظهارنامه مالیاتی خود اشتباهات صورت گرفته را تصحیح نمایند.

آشنایی با نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی | حساب 360
ارسال اظهارنامه مالیاتی در زمان مقرر – حساب ۳۶۰

اظهارنامه مالیاتی چگونه تهیه می شود؟

نحوه تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۳ چگونه است؟ در گذشته اظهارنامه های مالیاتی به صورت دستی تهیه و ارسال می شدند، به اینصورت که فرم های مالیاتی توسط مودیان خریداری شده و برای ارائه گزارش های مالیاتی استفاده می شد.
اما امروزه از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی امکان ارائه اظهارنامه مالیاتی به صورت اینترنتی فراهم شده است و مودیان فقط با مراجعه به این سامانه می توانند نسبت به تکمیل اظهارنامه مالیاتی خود اقدام نمایند.

مراحل تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی در سامانه

در این بخش از مطلب مراحل ثبت اطلاعات و تکمیل اظهارنامه مالیاتی را به صورت جامع برای شما شرح خواهیم داد:

ثبت نام در سامانه

در ابتدا بایستی به سایت اظهارنامه مالیاتی به نشانی tax.gov.ir برای ثبت نام مراجعه کنید. در صورتی که حساب کاربری ندارید لازم است تا مراحل ثبت نام در سامانه و دریافت کد مالیاتی را انجام دهید.
پس از ثبت نام و تأئید اطلاعات پرونده مالیاتی شما در اداره امور مالیاتی تشکیل می شود و کد اقتصادی برای شما ارائه می گردد. از این طریق شما می توانید برای انجام امور مالیاتی با استفاده از نام کاربری و رمز عبور اقدام کنید.

ثبت اظهارنامه جدید

پس از طی مراحل فوق می توانید با نام کاربری و رمز عبور خود وارد سامانه شوید. در گام اول برای ارسال اظهارنامه مالیاتی در سامانه از طریق منوی راست گزینه اظهارنامه ها و منابع مالیاتی را انتخاب کنید.
در این صفحه بایستی نوع اظهارنامه خود را تعیین کنید و سپس در صفحه جدید باز شده گزینه ثبت اظهارنامه جدید را انتخاب نمائید.

تکمیل اطلاعات

در این بخش وارد سامانه اظهارنامه مالیاتی می شوید که در این صفحه بایستی اطلاعات هویتی خود را وارد کنید. لذا اطلاعات مربوط به محل فعالیت شما و اطلاعات فروش و سود و زیان شما در این بخش درخواست می شود.
بر اساس این اطلاعات مالیات شما به صورت سیستمی محاسبه می شود. در این مرحله برای تائید مالیات خود بایستی گزینه ثبت نهایی را بزنید و کد رهگیری را دریافت نمائید.
به اینصورت در زمان تعیین شده باید برای پرداخت مبلغ مالیات به صورت اینترنتی اقدام کنید.

مدارک مورد نیاز برای تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی

در خصوص نحوه تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۳ لازم است تا در خصوص مدارک مورد نیاز برای تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی آگاهی داشته باشید.
از جمله مدارک مورد نیاز برای پر کردن فرم اظهارنامه مالیاتی شامل موارد ذیل می باشد:

  1. تصویر اصل اجاره نامه یا گواهی سند محل قانونی شرکت
  2. مجوزهای شرکت اعم از پروانه کسب
  3. اطلاعات کارت ملی و شناسنامه هیئت مدیره
  4. اصل صورت سود و زیان اشخاص مکلف به تنظیم اظهارنامه عملکرد
  5. کلیه قراردادهای شرکت با اشخاص حقیقی و حقوقی
  6. مبلغ درآمد و فروش
  7. شماره ثبت دفاتر قانونی و کد رهگیری
  8. سود مالیات های پرداخت شده
  9. گواهی ترازنامه اشخاص حقیقی و حقوقی
تهیه اظهارنامه مالیاتی در سال 1403 | حساب 360
راهنمای تهیه اظهارنامه مالیاتی – حساب ۳۶۰

چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی ارسال کنند؟

مطابق با قوانین مالیاتی کشور اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای شرایط ذیل هستند موظف به ارسال اظهارنامه مالیاتی خواهند بود.

  1. افراد حقیقی و حقوقی که در کشور فعالیت تجاری دارند.
  2. کسانی که در خارج از ایران اقامت داشته و درآمد آن ها به واسطه ایران می باشد.
  3. کسانی که مقیم ایران هستند و در داخل و خارج کشور فعالیت داشته و درآمد دارند.
  4. افراد غیر ایرانی که به روش های گوناگون در ایران کسب درآمد می کنند.

تفاوت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی

حال شاید برای شما این سوال ایجاد شود که تفاوت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی چیست؟ در پاسخ باید گفت که نوع گزارش ها در اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است.
در اظهارنامه اشخاص حقیقی درآمدهای فردی گزارش می گردد و در اظهارنامه اشخاص حقوقی گزارش مالی شرکت و سازمان ها ارائه می شود.
به همین منظور اشخاص حقیقی مستلزم هستند تا ترازنامه، حساب سود و زیان و اسناد و مدارک خود را ارسال نمایند، در حالی که اشخاص حقیقی فقط بایستی گزارش فروش و درآمد خود را ارسال کنند.

پیشنهاد ویژه ما

در این مطلب به ارائه مطالب جامع در خصوص نحوه تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۳ جهت راهنمایی شما عزیزان پرداختیم.
در صورت نیاز به دریافت مشاوره و راهنمایی های بیشتر برای تکمیل و ارسال اظهارنامه مالیاتی می توانید از مشاوران مجرب ما در گروه حساب ۳۶۰ کمک بگیرید.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ارائه خدمات اظهارنامه مالیاتی در تهران با شماره های ذیل تماس حاصل نمائید.

راههای ارتباطی با گروه حساب ۳۶۰

۰۲۱-۹۱۰۹۴۴۹۸

۰۹۱۲۵۲۴۴۱۹۸

۰۹۱۲۵۲۱۸۵۱۸

آدرس: تهران – ستارخان – باقرخان – نبش خیابان فرزین جنوبی – پلاک ۷ – طبقه سوم – واحد ۴

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − پنج =