تفاوت حسابداری صنعتی و مالی چیست؟ | حساب ۳۶۰
حسابداری در مدیریت و تصمیم گیری های مالی نقش حیاتی دارد و به عنوان زبان تجارت شناخته می شود. با این حال این فرایند دارای شیوه و روش های مختلفی است که هر کدام دارای کاربردهای مختص به خود هستند. حسابداری صنعتی و مالی دو قطب اصلی این فرایند هستند. در این مقاله به بررسی پاسخ سوال تفاوت حسابداری صنعتی و مالی چیست؟ می پردازیم.
در واقع حسابداری مالی و حسابداران صنعتی هر دو از ابزارهای مهمی برا مدیریت و تصمیم گیری های مالی هستند. اما اهداف و کاربردهای متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. تیم حساب ۳۶۰ هر دو شیوه حسابداری را به بهترین نحو و توسط افراد متخصص انجام می دهد.
لطفاً جهت مطالعه و بهره مندی از محتوای پیش رو، با ما همراه باشید.
حسابداری مالی چیست؟
حسابداری مالی به ثبت، طبقه بندی و گزارش معاملات مالی یک سازمان به ذینفعان خارجی مانند سرمایه گذاران، اعتبار دهندگان و سازمان های دولتی می پردازد. هدف اصلی این نوع حسابداری، ارائه تصویری شفاف و قابل اتکا از وضعیت مالی سازمان در یک بازه زمانی مشخص و تعیین شده است. این نوع حسابداری تمامی فرایندهای مالی سازمان را بررسی و تعیین می کند.

حسابداری صنعتی چیست؟
حسابداری صنعتی که به آن بهای تمام شده نیز می گویند، برخلاف حسابداری مالی، به جمع آوری، تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به هزینه های تولید و فرایند های داخلی سازمان می پردازد. هدف اصلی و دقیق از انجام و بررسی این نوع حسابداری، کمک به مدیران در تصمیم گیری های مربوط به تولید، قیمت گذاری و بهبود کارایی عملیات است.
استفاده های حسابداری صنعتی
- برنامه ریزی و کنترل تولید: یکی از کاربردهای مهم حسابداری صنعتی، کمک به برنامه ریزی و کنترل تولید است. اطلاعات دقیق هزینه ها به مدیران اجازه می دهد تا تولید را بهینه سازی کرده و از منابع به بهترین شکل استفاده کنند.
- مدیریت هزینه ها: حسابداری صنعتی ابزار قدرتمندی برای مدیریت هزینه ها است. با تحلیل دقیق هزینه های تولید، شرکت ها می توانند نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و اقدامات لازم برای کاهش هزینه ها را انجام دهند.
- ارزیابی عملکرد: از دیگر وظایف حسابداری صنعتی، ارزیابی عملکرد واحدهای تولیدی است. این ارزیابی به مدیران کمک می کند تا کارایی و بهره وری فرایندهای تولیدی را سنجیده و بهبود بخشند.
استفاده های حسابداری مالی
- گزارش دهی مالی: گزارش دهی مالی از اصلی ترین وظایف حسابداری مالی است. این گزارش ها به سهامداران و سایر افراد اطلاعات دقیقی درباره وضعیت مالی شرکت می دهد.
- تحلیل مالی: حسابداران مالی با تحلیل اطلاعات مالی، به مدیریت شرکت کمک می کنند تا تصمیمات استراتژیک بهتری بگیرند. تحلیل مالی شامل بررسی نسبت های مالی و روندهای مالی شرکت است.
- ارتباط با سهامداران: یکی از وظایف حسابداری مالی، ارتباط با سهامداران و ارائه اطلاعات مالی به آن ها است. این اطلاعات به سهامداران کمک می کند تا درباره سرمایه گذاری های خود تصمیم گیری کنند.
تفاوت اصلی حسابداری صنعتی و مالی
در پاسخ به سوال تفاوت حسابداری صنعتی و مالی چیست؟ باید گفت، همان طور که گفتیم، حسابداری مالی و حسابداری صنعتی هر دو قطب های اصلی رشته حسابداری هستند. اما این دو قطب حسابداری دارای تفاوت و کاربردهای مختص به خود هستند که آنها را نسبت به یکدیگر متمایز ساخته است.
در واقع حسابداری مالی به ارائه تصویری کلی از وضعیت مالی سازمان به ذینفعان خارجی می پردازد. اما این در حالی است که حسابداری صنعتی به مدیران در تصمیم گیری های داخلی و بهبود عملکرد سازمان کمک می کند.
اما در مقایسه با حسابداری صنعتی و مالی می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود.
هدف
حسابداری مالی: ثبت و گزارش اطلاعات مالی شرکت به شکل استاندارد و قابل قبول برای افراد خارج از سازمان است.
حسابداری صنعتی: ارائه اطلاعات و تحلیل های دقیق به مدیران داخل سازمان برای کمک به تصمیم گیری بهتر، بهینه سازی و هزینه و برنامه ریزی دقیق است.
گزارش ها
حسابداری مالی: در این نوع حسابداری، گزارش ها به صورت استاندارد و در قالب هایی همانند صورت های مالی تهیه می شوند.
حسابداری صنعتی: گزارش های تهیه شده در حسابداری صنعتی گزارش هایی انعطاف پذیر تر هستند و وابسته به نیازهای مدیران شکل می گیرند.
مخاطب
حسابداری مالی: اطلاعات را برای استفاده افراد خارجی همانند سرمایه گذاران، طلبکاران و … ارائه می دهد.
حسابداری صنعتی: گزارش های این نوع حسابداری برای انتقال اطلاعات برای مدیران و تصمیم گیرندگان درون سازمان تهیه می شود.

چالش های حسابداری مالی و صنعتی چیستند؟
چالش های حسابداری صنعتی و مالی با در نظر گرفتن ماهیت و اهداف آنها متفاوت است. در اینجا به برخی از چالش های اصلی اشاره نموده ایم.
چالش های حسابداری مالی
- رعایت استداندارد
- گزارش دهی دقیق و اصولی
- تغییرات قوانین و مقررات
- فشار زمانی
- مدیریت داده ها
چالش های حسابداری صنعتی
- دقت در محاسبه هزینه ها
- پیش بینی و برنامه ریزی
- پیچیدگی فرایندها
- انعطاف پذیری
- ابزارها و فناوری
تیم حساب ۳۶۰ با بهره مندی از حسابداران با تجربه در حوزه حسابداری مالی و صنعتی تمامی این چالش ها را به بهترین نحو پشت سر می گذارد. در واقع هیچ یک از چالش ها در ارائه گزارش های حسابداری توسط این تیم خللی ایجاد نمی کنند.
پیشنهاد ما به شما عزیزان
حسابداری از آن دسته فرایند هایی است که برای کاهش میزان خطا و اشتباه باید توسط افراد با تجربه و متخصص انجام شود. همچنین حسابداری مالی و صنعتی نیز نیازمند دقت و تجربه بسیار بالا هستند. برای گذراندن تمامی چالش های دو این حسابداری، شما عزیزان می توانید انجام آن را به حسابداران تیم با تجربه و حرفه ای حساب ۳۶۰ بسپارید.
در واقع مجموعه حساب ۳۶۰ با در اختیار داشتن افراد متخصص و حرفه ای تمامی فرایند های حسابداری و مالیاتی را به بهترین نحو و توسط افراد متخصص انجام می دهد. لذا شما عزیزان برای برقراری ارتباط با این مجموعه می توانید از طریق پل های ارتباطی زیر اقدام نمائید.
راههای ارتباطی با گروه حساب ۳۶۰
آدرس: تهران – ستارخان – باقرخان – نبش خیابان فرزین جنوبی – پلاک ۷ – طبقه سوم – واحد ۴
بدون دیدگاه