خدمات صفر تا صد اجرای حسابداری پیمانکاری
حسابداری پیمانکاری از شاخه های مهم حسابداری است که صورت های مالی را در پروژه های پیمانکاری تحلیل و محاسبه می کند. در این نوع حسابداری قرارداد رسمی بین پیمانکار و کارفرما منقعد می شود که در آن چندین مسائل اعم از زمان بندی، بودجه و وظایف طرفین تعیین می گردد. سیستم حسابداری پیمانکاری بخشی از عملیات پیمانکاری به شمار می رود که اطلاعات مالی را جمع آوری می کند.
حسابداری پیمانکاری از آنجایی حائز اهمیت است که اگر در پروژه پیمانکاری پیمانکار هزینه های حدودی را برای پروژه تعیین کند اما در فرآیند پروژه به هزینه های پیش بینی نشده نیاز شود با صفر تا صد اجرای حسابداری پیمانکاری به شیوه درست، می توان این هزینه ها را تأمین نمود.
لطفاً در ادامه جهت آشنایی با مطالب پیش رو با ما همراه باشید.
حسابداری پیمانکاری چیست؟
در حسابداری پیمانکاری به بررسی و ارائه گزارش های مالی در پروژه های پیمانکاری پرداخته می شود. این حسابداری این امکان را برای مدیران فراهم می آورد تا بتوانند اثربخشی پروژه های پیمانکاری را بررسی نمایند.
از همین رو در پروژه های ساختمانی با حسابداری پیمانکاری هزینه های مرتبط با مصالح، حمل و نقل و نیروی کار به صورت دقیق ثبت می شوند. در صورتی که به حسابداری پیمانکاری توجهی نشود هزینه ها و درآمدها غیر مشخص بوده و این موضوع در نهایت منجر به ورشکستگی خواهد شد.
اهمیت حسابداری پیمانکاری
حسابداری پیمانکاری در بخش های مختلف و به خصوص در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد، چرا که به دلیل ویژگی های خاص خود از اهمیت بالایی در این صنایع برخوردار می باشد.
در پروژه های پیمانکاری مدیریت دقیق هزینه ها و درآمدها مهم تلقی می شود و از همین رو حسابداری پیمانکاری در این پروژه ها به ابزاری مهم تبدیل شده است. با صفر تا صد اجرای حسابداری پیمانکاری این امکان برای شرکت ها فراهم می شود تا اطلاعات مالی را بررسی نموده و تصمیمات مناسب را برای بهبود عملکرد مالی اخذ نمایند.
لازم به ذکر است که در قراردادهای پیمانکاری که بین کارفرما و پیمانکار بسته می شود تعهداتی منقعد می گردند و طرفین وظایفی را در قبال هم خواهند داشت، به همین منظور لازم است تا حسابداری پیمانکاری برای بررسی دقیق هزینه ها و مالیات صورت بگیرد.

اجرای صفر تا صد حسابداری پیمانکاری
به طور کلی صفر تا صد اجرای حسابداری پیمانکاری شامل مراحل ذیل می شود:
ثبت قرارداد
در اولین قدم برای اجرای یک سیستم حسابداری کلیه اطلاعات مرتبط با قرارداد اعم از نوع پروژه، موضوع قرارداد، مبلغ قرارداد و مدت زمان اجرا ثبت می شوند. لذا ضوابط قراردادی که نقش مهمی را در پیش بینی سود پروژه دارند در این مرحله در سیستم ثبت می گردند.
محاسبه و ثبت هزینه و درآمدها
در مرحله بعد هزینه های مرتبط با نیروی کار، ماشین آلات، مصالح و تجهیزات به صورت دوره ای محاسبه شده و در سیستم ثبت می شوند.
لذا در آمدهای پروژه با توجه به درصد پیشرفت پروژه تعیین شده و ثبت می گردند.
تهیه گزارش های مالی
گزارش های مالی در پایان هر دوره تهیه می شوند. این گزارشات حاوی هزینه های انجام شده، ترازنامه و صورت سود و زیاد می شوند.
انواع هزینه ها در حسابداری پیمانکاری
به طور کلی در صفر تا صد اجرای حسابداری پیمانکاری هزینه ها به گروه های ذیل تقسیم می شوند.
هزینه های مستقیم
هزینه های مستقیم در سود پروژه تأثیر دارند. به این معنی که اگر هزینه های مستقیم کمتر باشند کارفرما سود بیشتری را دریافت خواهد کرد. این هزینه ها شامل دستمزد و حقوق و هزینه های خرید مصالح می شوند.
هزینه های غیر مستقیم
کلیه هزینه هایی که به صورت غیر مستقیم در پروژه اثر می گذارند جزء هزینه های غیر مستقیم در حسابداری پیمانکاری به شمار می روند. به طور مثال هزینه های اجاره دفتر، هزینه های عمومی و هزینه های اداری در این دسته قرار می گیرند.
هزینه های بی ارتباط
هزینه بی ارتباط هزینه های ماشین آلات و هزینه های تحقیق را شامل می شوند که به طور کلی ارتباطی با پروژه جاری ندارند.
حسابداری پیمانکاری شامل چه وظایفی می شود؟
در این بخش از مطلب می خواهیم وظایف حسابداران پیمانکاری را به طور جامع مورد بررسی قرار دهیم.
برنامه ریزی مالی و تحلیل هزینه ها
حسابداران پیمانکاری با تخصیص منابع مالی و تهیه برآورد هزینه ها به برنامه ریزی مالی در پروژه های پیمانکاری کمک می کنند.
همچنین هزینه های مختلف اعم از هزینه های مستقیم مواد اولیه و هزینه های غیر مستقیم همچون هزینه مشاوره در این حسابداری تحلیل می شوند.
گزارش دهی مالی
در این حسابداری گزارش های مالی به صورت منظم تهیه می شوند تا از طریق آن وضعیت مالی پروژه ها بررسی شوند. گزارش های مالی شامل صورت سود و زیان و ترازنامه می شوند.
مدیریت مالی
حسابداران پیمانکاری بایستی درآمد و هزینه های واقعی پروژه را برآورد کرده و انحرافات را مشخص نمایند و از این طریق به مدیریت درآمد و هزینه ها بپردازند.

مهارت های مورد نیاز برای حسابداری پیمانکاری
از جمله مهارت های لازم برای صفر تا صد اجرای حسابداری پیمانکاری آشنایی با اصول حسابداری می باشد. یادگیری استانداردهای حسابداری همچون استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی و اصول پذیرفته شده حسابداری برای تهیه گزارش های مالی به صورت دقیق توسط حسابداران پیمانکاری ضروری می باشد.
مهارت های تجزیه و تحلیل از مهارت های مورد نیاز برای حسابداران پیمانکاری می باشد. حسابداران پیمانکاری باید بتوانند الگوهای مالی را شناسایی کرده و تفسیرهای منطقی را از اطلاعات مالی داشته باشند.
لذا حسابداران پیمانکاری بایستی مهارت کافی را برای کار کردن با نرم افزارهای حسابداری همچون Sage داشته باشند تا عملکرد مناسبی را برای حسابداری پیمانکاری ایفا کنند.
پیشنهاد پایانی به مخاطبان گرامی
در حسابداری پیمانکاری با بررسی مداوم وضعیت مالی پروژه ها این امکان برای شرکت ها فراهم می شود تا با تصمیمات بهتر بهره وری مالی پروژه را افزایش دهند. از همین رو استفاده از سیستم حسابداری پیمانکاری در پروژه ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.
شما می توانید برای صفر تا صد اجرای حسابداری پیمانکاری از شرکت حساب ۳۶۰ بهترین شرکت مالی و حسابداری در تهران کمک بگیرید. در این شرکت با استفاده از نرم افزارهای تخصصی کلیه خدمات مالی و حسابداری با تضمین بهبود وضعیت مالی و عملکرد موفق شرکت های پیمانکاری ارائه می گردد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید از طریق راه های ارتباطی ذیل با مشاوران ما در ارتباط باشید.
راههای ارتباطی با گروه حساب ۳۶۰
آدرس: تهران – ستارخان – باقرخان – نبش خیابان فرزین جنوبی – پلاک ۷ – طبقه سوم – واحد ۴
بدون دیدگاه